Mitt namn är Christian Stenbacke, jag kommer ursprungligen från Skövde med bor nu med min fästmö, två katter och en hund i Helsingborg. Jag är i grunden legitimerad gymnasielärare i historia och filosofi men har egentligen hela min yrkeskarriär, med start hösten 2007, arbetat inom grundskolan där jag nu hunnit med att mer eller mindre arbeta med samtliga ämnen och med samtliga årskurser.

Hur kommer detta sig då? Till en början handlade det om olika former av vikariat, allt i väntan på att det skulle dyka upp en lämplig tjänst på gymnasienivå (vilket det aldrig gjorde), sedan fick jag en anställning som resurspedagog och väl inne i systemet har det rullat på. Fördelen med detta är att jag fått prova på att arbeta inom många olika sammanhang, på många olika arbetsplatser och med många otroligt duktiga pedagoger – detta har givit mig en ovärderlig arbetslivserfarenhet och förhoppningsvis en liten dos självdistans och ödmjukhet inför mitt arbete. Därmed inte sagt att jag sitter tyst om det finns något att utveckla inom verksamheten jag verkar inom – åsikter har jag gott om!

Sedan vårterminen 2017 undervisar jag åk 7-9 i matematik, NO och teknik i SamverkansklassMaria Parkskolan i Helsingborg. Jag har dessutom en befattning som förstelärare med särskilt utvecklingsuppdrag inom IKT – något som genomsyrar hela mitt arbete och vars resultat kommer att synas i olika former på hemsidan. 

På fritiden, som ofta återkopplas in i mitt arbete konstigt nog, är jag något av en mångsysslare: som avkoppling spelar jag en hel del spel (konsol och dator), brygger öl tillsammans med Sofieros trädgårdschef, försöker komma i form genom att springa till Zombies, run! och spelar in musik i min hemmastudio när andan faller på. En gång i tiden frilansade jag även som musikjournalist på bland annat nätpublikationer som joyzine.se, itsatrap.com och nu senast drefvet.se. Den pennan ligger dock på is just nu.

Notis: Samtliga foton på denna site med mig som motiv är tagna av min eminenta före detta kollega Mattias Gustavsson.